Sterownik schładzarki do mleka Sach-12M-o

Korzyści płynące z posiadania schładzarki

Schładzarki to urządzenia chłodnicze wykorzystujące nowe technologie. W dość szybkim tempie wypierają popularne, stosowane od dziesiątek lat np. zamrażarki.
Mają zastosowanie w lokalach gastronomicznych oraz pomału zaczynają pojawiać się w gospodarstwach domowych.
Czym są i cóż takiego kryją w sobie te urządzenia, że ich
popularność zaczyna rosnąć?
Schładzarka jest urządzeniem, które w ciągu krótkiego czasu potrafi schłodzić i zamrozić dany produkt. W zwykłej zamrażarce cały proces trwa nawet do kilkunastu godzin. Schładzarko-zamrażarka potrzebuje maksymalnie 270 minut, aby zamrozić produkt do temperatury – 18 stopni C. Właśnie ten czas trwania zamrażania jest istotny. Gdy trwa długo. to tworzą się wewnątrz zamrażanego produktu duże kryształki lodu, natomiast, gdy proces następuje niemal błyskawicznie – małe.
W rezultacie jest zasadnicza różnica w jakości odmrożonego póżniej produktu. Tradycyjne zamrażanie nie daje efektu sprzed zamrożenia, produkt traci swój pierwotny smak, kolor i konsystencję, składniki odżywcze oraz zawiera bakterie.
Nie ma to miejsca, gdy zastosujemy do tego procesu schładzarko-zamrażarki, dlatego jest to priorytetowa korzyść płynąca z faktu posiadania tego urządzenia.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna

About author

Related Articles